Innoveer jij mee? – 10 jaar Agile Manifesto… en nu?

Op woensdag 7 december organiseert Ordina de AgileOrdina InnoveerJijMee sessie van 16.00 – 20.00 uur op het Ordina kantoor in Nieuwegein. Je krijgt state of the art presentaties over agile van Arie van Bennekom, Remi-Armand Collaris en anderen. Meld je snel aan voor dit gratis kennisevent!

Klik hier om je aan te melden.

Arie van Bennekum – 10 jaar Agile Manifesto… En hoe betrek ik nu gebruikers?!?

Onze keynote spreker, Arie, is een van de auteurs van het Agile Manifesto. Hij vertelt over hoe dit precies 10 jaar geleden tot stand is gekomen, welke ontwikkelingen hij sindsdien heeft waargenomen en hoe hij de toekomst van Agile ziet. Hij verbaasd zich keer op keer over de moeite die het kost om echte eindgebruikers en beheerders betrokken te krijgen in het ontwikkelteam. “Dit is toch de kern van Agile werken.” Arie besteedt daarom aandacht aan processen en hulpmiddelen voor het overhalen van managers en het gemotiveerd houden van gebruikers.

Daarna keuze uit 3 tracks

Organisatieopstellingen – Creëer een voedingsbodem voor Agile transformatie

Zin om te onderzoeken waarom Agile implementeren zo lastig is en wat je daaraan kunt doen? In deze sessie krijg je de kans om met hele nieuwe ogen naar je eigen organisatie te kijken en het krachtenveld daarbinnen te ervaren. Wat we van jouw vragen is dat je bereid bent om mee te doen aan een organisatieopstelling, dat je datgene wat door anderen wordt gedeeld voor jezelf houdt en… zin hebt om nieuwe ervaringen op te doen.

Sprekers zijn Rik Hurkmans (Architect, Businessanalist en Coach bij Ordina) en Remi-Armand Collaris (consultant moderne ontwikkelmethoden bij Ordina, trainer en auteur, zie www.rupopmaat.nl en blog.scrumup.com).

Spelregels en Agile contracten – Spelenderwijs naar betere contractvoorwaarden

Je bent benieuwd naar de invloed van contractafspraken op het projectsucces en je heb zin in een spelletje? Door het spelen van spelletjes onderzoeken we het verband tussen spelregels en benodigde afspraken in de organisatie en het contract om van Agile een succes te maken.

Sprekers zijn Dick van der Sar (solution director bij Ordina, combineert commercie, leidinggeven en ICT kennis) en Gert van de Krol (Agile projectmanager bij Ordina).

Rijnlands denken en Agile ICT

We lopen tegen de grenzen van onze huidige hoofdzakelijk Anglo-Amerikaanse georiënteerde werkwijze. Deze is ontstaan tijdens de industriële revolutie voor het managen van lopendebandwerk en past niet meer bij onze huidige kennismaatschappij. Managementland keert daarom langzaam terug naar onze eigen Rijnlandse manier van denken. In ICT-land zien we de Agile beweging. Hoe hangen deze bewegingen met elkaar samen en hoe brengen we management en ICT weer bij elkaar? Dat is het onderwerp van deze sessie.

Spreker is Patrick van Burgel (solution manager bij Ordina met een passie voor organisatieverbetering).

Over Arie van Bennekum:
Arie is altijd op zoek geweest naar een balans tussen structuur, pragmatisme en gezond verstand. Deze zoektocht heeft hem gevormd tot Agile expert en medeauteur van het Agile Manifesto. Gebruikersbetrokkenheid staat bij Arie hoog in het vaandel. Hij brengt dit in de praktijk als project-coach en facilitator en gebruikt daarbij DSDM Atern en PRINCE2. Daarnaast is Arie sinds 1994 verbonden aan de Universiteit van Rotterdam.

Meld je snel aan via: www.innoveerjijmee.nl!

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s