De Product Owner rol onder de loep

De rol van product owner binnen een scrum team is toch wel een afwijkende in mijn ogen. Naast dat de product owner een teamlid is, is hem ook het succes van het opgeleverde product aan te rekenen. Dat is me nog eens een verantwoordelijkheid zeg!
Daarom is het ook goed om wat meer aandacht aan deze specifieke rol te geven want, wat/wie is nou een goede product owner, hoe kan deze zijn werk het beste doen en voor welke problemen komt hij/zij te staan?
Een product owner kan uit alle hoeken van een organisatie komen. Zo zijn er projectmanagers die de rol op zich nemen, iemand van de ICT/beheer afdeling die het erbij doet maar ook iemand van de werkvloer kan de rol van product owner vervullen. En hier zit nou juist vaak het probleem, ik hoor om me heen dat juist bij het aanstellen van de product owner nog wel eens de plank wordt misgeslagen. Een ICT projectleider die deze rol ook vervult bij het bouwen van een HR applicatie is zomaar een voorbeeld waarbij de schoen kan wringen. Wat is nou wel wenselijk voor het team en voor het slagen van het project?
Een heleboel vragen waar we de komende tijd antwoord op willen gaan geven.

Laten we als eerste eens kijken wat de nieuwe scrum guide zegt over de product owner. Er staat daar onder andere in dat de hij/zij verantwoordelijk is voor het managen van de product backlog, dat de product owner altijd 1 persoon is en dat de hele organisatie de beslissingen van de product owner moet respecteren.
Hier zie je niet alleen dat de verantwoordelijkheden groot zijn maar ook de invloed die hij/zij heeft komt duidelijk naar voren. Dit benadrukt nog maar weer eens het belang om de juiste persoon hier voor te vinden.

Als eerste kijken we naar het managen van de product backlog. Als belangrijkste punt kan worden aangenomen dat de product owner een erg duidelijk beeld moet hebben van het te ontwikkelen systeem en de product backlog items met de hoogste prioriteit (die hij zelf bepaalt). Hij/zij moet dus goed op de hoogte zijn van de wensen en een duidelijke visie hebben hoe deze tot uitdrukking moeten komen. Je zou kunnen zeggen dat bijvoorbeeld een teamleider van de mensen van de werkvloer hier goed inzicht in heeft. Hij/zij heeft tenslotte iedere dag te maken met de huidige beperkingen waarvoor een oplossing gezocht moet worden. Belangrijk is daarbij ook dat deze persoon de boodschap kan overbrengen en dat hiervoor de steun is vanuit het hoger management.

Verder geeft de scrum guide aan dat de product owner altijd maar 1 persoon is. Goed dat het ontwikkelteam 1 vast aanspreekpunt heeft maar ik zie ook nadelen. Stel nou dat er een voorraadbeheersysteem gebouwd wordt maar dat tegelijkertijd ook managementrapportages moet kunnen genereren over hetzelfde voorraadbeheer. Iemand van de werkvloer weet niet wat het management wil aan rapportages en vice versa.
Gelukkig voorziet de scrum guide hier ook in. Er wordt namelijk geopperd dat de product owner de wensen van een comité kan vertegenwoordigen. Goede zaak, want zo kunnen alle wensen worden behartigd en dit zorgt tegelijkertijd ook voor meer draagvlak binnen de organisatie.
Toch kan ik me ook voorstellen dat er bij het uitdiepen van de product backlog items ook de expertise van de comitéleden gevraagd wordt. Scrum is hier wat star in maar ik vind dat je op het juiste moment de juiste expertise binnen het team moet trekken om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van de wensen.

Samenvattend heb je dus een communicatief sterk persoon nodig als product owner, die weet wat er speelt binnen de organisatie. Daarbij moet er achter de product owner een team/comité staan dat hem ook aangeeft wat nodig is en hoe het eruit moet zien. Voor het juist specificeren van de backlog items kunnen deze personen best in contact worden gebracht met het team. Zo wordt er gelijk ook draagvlak gecreëerd bij deze afgevaardigden van het comité.
Een volgende keer meer…

Dit bericht werd geplaatst in Agile methodieken, Agile Requirements, Algemeen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s