WINO – Why not stop whining?

Veel agile aanhangers zetten agile af tegen waterval. Daarmee ontstaat er een beeldvorming van waterval die alle falen in de ict bevat. Onterecht. Het falen ligt bij al die mensen die niet op tijd aan de bel trokken, niet de reflectie zochten met collega’s en het ter sprake brachten. WINO (Waterfal-in-name-only) komt zeker voor, maar hadden ‘we’ daar niet iets aan kunnen doen?

Met waterval is niets mis – maar de omstandigheden waarin waterval toepasbaar is zijn nogal strikt. Een paar van ‘mijn’ weinige projecten die succesvol verliepen (binnen tijd en budget – sterker: het liep als een zonnetje) waren waterval. Er was wel zeer intensieve samenwerking tussen test, business en development, met unit test, systeemtest en acceptatietest. Ik heb recentelijk de projectmanager er nogmaals voor bedankt!

In projecten waarin het niet zo succesvol ging deden we wel degelijk onze stinkende best. Er werd goed getest, developers dachten mee in oplossingen, business was betrokken. Maar, het moet gezegd, er was geen – tijdig – platform waarin we afwijkingen op de beoogde gang van zaken konden bespreken, laat staan adresseren. (Scrum cq agile voorziet daar wel in; daarin kun je in de retro bijvoorbeeld de manier van samenwerking aan de orde stellen – met de juiste manier van feedback geven.)

’t Mag duidelijk zijn dat de methode waterval (sdm) niet tot een succes leidt, overigens net zomin als dat agile tot een succes leidt. Ik laat hier even in het midden of een methode de medewerkers substantieel beter ondersteunt dan andere methodes om het project tot een succes te maken. Wat van belang is, is om te constateren dat de vaardigheden van de teamleden van groot belang zijn in het welslagen van een project. Vaardigheden in je eigen discipline, en ook in die van je collega’s (meedenken met business, development, test); sociale vaardigheden, persoonlijke effectiviteit. Graag refereer ik naar de presentatie die Jurgen Appelo hield begin dit jaar: 7 disciplines bij Ordina’s Innoveer-Jij-Mee. Hij vertelt over het belang jezelf te ontwikkelen, te sturen, te motiveren (en meer). Daar gaat het om, het helpt niet te klagen, het helpt wanneer je gedisciplineerd werkt. Waarbij discipline bedoeld is als een skill, een vaardigheid het werk uitmuntend uit te voeren. Vaak wordt het samengevat als een niet nader benoemde ‘professionaliteit’. Dit gebied intrigeert mij erg – dus: wordt vervolgd!

Dit bericht werd geplaatst in Agile like en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s