Alles wat je wilde weten over Agile Testen – in 4 dagen!

Lisa Crispin, Gojko Adzic, Janet Gregory,  Jurgen Appelo, Lasse Koskela … Alle grote namen uit de wereld van Agile en Testen zijn binnenkort bij elkaar te vinden. Van maandag 14 november t/m donderdag 17 november wordt de conferentie AgileTestingDays georganiseerd in Berlijn.

Ieder aspect van testen in agile projecten komt er aan bod en er zijn diverse werkvormen waarin je dat kunt leren. Ook Ordina levert dit jaar weer een bijdrage in de vorm van een spreker: Anko Tijman zal spreken over een gebalanceerde teststrategie in agile projecten.

Wil je meer weten over de rol van het testen in agile projecten? Dan kun je onder meer terecht bij de keynote van Lisa Crispin en Janet Gregory.

Anko Tijman sprak op beide eerdere edities van de AgileTestingDays.

Wil je meer over test management weten, dan spreekt daar Johanna Rothman over. Gokjo Adzic zal ongetwijfeld zijn specialisaties acceptatietesten en specificeren-met-voorbeelden behandelen. Over de people factor in projecten spreekt Esther Derby, die nauw betrokken is bij het werk van Jerry Weinberg en de Amplifying Your Effectiveness conferenties. Om je de kunst van het effectieve gedrag van agile professionals bij te brengen, zal Jurgen Appelo ook een keynote verzorgen. En dat zijn nog maar een paar voorbeelden van dit unieke programma!

Op maandag 14 november zijn er tutorials van de erkende specialisten. Op dinsdag en woensdag is de traditionele conferentie met diverse keynotes en sessies over meerdere tracks. Zie hier het volledige programma. Net als vorig jaar wordt op donderdag de conferentie afgesloten met open sessies, zoals open spaces, testing en coding dojo’s: dat zijn sessies waarin je als groep een specifiek onderwerp helemaal gaat uitpluizen. De onderwerpen worden door de groep veelal zelf bepaald, al worden er van te voren vaak wel thema’s vastgesteld. De conferentie is voor iedereen die iets met testen in agile projecten heeft, of je nu ervaring hebt of niet, van harte aanbevolen.

De AgileTestingDays wordt voor het derde achtereenvolgende jaar gehouden. Ordina is op alledrie de conferenties vertegenwoordigd geweest.

Ook Eric Jimmink sprak namens Ordina op de AgileTestingDays in 2009 en 2010.

In zowel 2009 als 2010 waren Eric Jimmink en Anko Tijman beiden gastspreker en in 2010 gaven ze ook gezamenlijk hun tutorial ‘Agile testing in practice’. Links naar die presentaties staan onderaan.

Uiteraard zijn veel sprekers te volgen via microblogsite Twitter. Je kunt via een Twitter account hun interessante blogs en hun meningen volgen, en je kunt volgen op welke interessante conferenties zij nog meer spreken. Hier een paar tips om te volgen:

AgileTestingDays: @AgileTD en  #agiletd

Lisa Crispin: @lisacrispin

Gojko Adzic:  @gojkoadzic

Jurgen Appelo: @Jurgenappelo

Johanna Rothman: @johannarothman

Anko Tijman: @agiletesternl

De presentaties van Anko in 2009: Bridging The Gap en 2010: Mitigating Agile Testing Pitfalls.
En die van Eric in 2009: Promoting the Use of a Quality Standard en in 2010: Implementing Collective Test Ownership.

Over Anko Tijman

Managing Consultant on Agile & DevOps at Ordina. Connector. Listener. Thinker. Collaborator. Pianist. Dad. http://nl.linkedin.com/in/ankotijman
Dit bericht werd geplaatst in Agile Testen, Algemeen, Conferenties, Presentaties en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s