Gaat het testen veranderen…?

Op 13 april a.s. vindt de Dutch Testing Conference plaats. Dat is een testconferentie waarin we graag naar voren willen kijken: wat staat er de komende jaren in het testen te gebeuren? Te vaak en te lang horen we dezelfde verhalen. Van dezelfde mensen. En ja, inmiddels hoor ik ook bij die club😉.

Maar wat gaat er nu echt veranderen in -zeg- de komende 10 jaar? Wat vind jij daarvan? Welke trends zie jij? Welke ogenschijnlijke onoplosbare problemen zouden opgelost moeten worden om een volgende stap te zetten? Welke ontwikkelingen zijn nodig? Welke klantvraag wordt nog zelden afdoende beantwoord?

Geef je mening hieronder of Twitter het met de tag #dtc11. Uiteraard is de conferentie zelf ook te volgen via http://twitter.com/dutchtestingc. Verras ons!

Over Anko Tijman

Managing Consultant on Agile & DevOps at Ordina. Connector. Listener. Thinker. Collaborator. Pianist. Dad. http://nl.linkedin.com/in/ankotijman
Dit bericht werd geplaatst in Agile Testen, Conferenties, Testen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Gaat het testen veranderen…?

  1. Jeroen Spit zegt:

    Zoals ik het zie zijn de agile werkwijzen zoals scrum, lean etc duidelijk in opkomst. De voordelen die dit met zich mee kan brengen lijken nu daadwerkelijk goed door te dringen. Dat dit ook voor de testers een verandering met zich mee brengt heb je juist verwoord in je artikel ‘Het nieuwe testen’ op TestNieuws.nl
    Gezamenlijk met het agile testen zal ook het geautomatiseerd testen een (nog) grotere vlucht nemen. De ‘tester van de toekomst’ zal in mijn ogen dan ook op diverse disciplines goed uit de voeten moeten kunnen.
    Toch denk ik dat er ook over 10 jaar nog steeds gewerkt word in een traditioneel V-model. Of deze organisaties hiermee dan achter de feiten aanlopen? Ik denk het niet, enige vorm van diversiteit is nooit verkeerd en niet elke organisatie zal met de agile manier van werken uit de voeten kunnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s